ENSERA ANTU LAUT


Kisah 3 pontianak

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak.
Memasing nak nunjuksiapa yang paling terer.
Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan
tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda
diberi kesempatan
untuk
memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat,
tak sampai 2
minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,
dan menyeramkan.

Terus dia berkata : “Nkorang nampak kampung kat seberang
bukit itu ?”
Yang dua ekor pontianak tu ngangguk, “Iya, nampak.
“Satu kampung tu
itu…habiissss aku kerjakan!!!!”

Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar
keangkuhan pontianak muda. Kini
giliran pontianak yg setengah abad tu pulak.
Dia pun pergi sekelebat
jugak, tak sampai 1 minit dah balik,
mukanya juga penuh dengan cucuran
darah.

“Nkorang nampak Bandar tu ?”,
katanya dengan muker yg kerek “Iya,
nampak”, yang dua ngangguk juga.
“Satu bandar itu juga habiiissssss!!!”,
kata
pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram,
” ha ha ha hah”.

Pontianak yang satunya lagi tambah panas,
dia pun nak show off jugak.
Dia pun tunjukk skill terbang cam kilat.
Amat lah terperanjat nya dua
sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik,
dengan penuh
cucuran darah di mukanya…

Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata,
“gilaa ahh dia ni tak sempat aku
nak duduk dia dah balik, memang dia paling power”.
Sambil mengosok gosok
idong nya pontianak tu pun berkata ,
“Nkorang nampak tembok batu tu ?”
“Nampak! Nampak!”, kata yang 2 ekor tu…

“Err aku tadi tak nampak”.