pemandai vs. pengalaman


pemandai vs. pengalaman

diatu baru ku faham nama kebuah mayuh nembiak bc diploma n degree pedis mat mintak kerja ke setipak ngau pemandai sidak… mayuh ke bc pemandai tang ndai peneleba gawa…semua pengawa diatu mintak urg ke bc pengalaman gawa 2-4 taun… bak runding kitak bala menyadi, bkeni sidak ka bc pengalaman nti ndai diberi peluang kerja? ujung2 pengalaman menganggur ke mayuh…

saut 1..

PEMANDAI ENGAU PENGALAMAN…
dua itik towk sma2 c kelemahan..
ktk mu 6ma kelemahan antara dua itik towk..???
nti pemandai ya lbh kpd teori…amali krng…
tp enti pengalaman ya lbh kpd amali..tp krng teori..
diak ktk berati ke amat..
pasal krja..
impossible pengalaman nda di ambi urng kerja…
lbn ba snrai penganggur malaysia pengalaman kurang menganggur..
tp pemandai maioh g menganggur..ukai lh nyangkar pemandai towk nda di guna…
tp GAJI…..berunding ktk urng ngmbi degree,master,PHD bri gaji 2000-3000
tentu ktk engai..nie ktk mayar duit perintah dau bri g apai indai..dau g gai bini nti udh berbini..
cukup nda..???
lue fikir lh sendiri..
ha3….

saut 2

nyak lah tusah diatu…ukai senang ngiga pengawa walaupun kitai bisi dip/degree.Mayuh kompany/badan kerajaan ngiga urang ti bisi pengalaman kerja 2tahun ke atas.enti di fikir baru…keni ka ngiga pengalaman enti orang enda meri peluang kitai kerja…walaupun diatu kerajaan ngaga program penempatan kerja lepasan dip/degree…enda semestinya sida bulih kerja terus.Paling senang enti kitai minta kerja biasa2 aja dulu..kena ngambi pengalaman berkerja..tapi kitai terpaksa berkorban selama 2-3 tahun lah.baru kitai ulih cuba apply kerja ti bersesuaian engau apa yang di ambi kitai di universiti.Nyak lah aku kadang2 terfikir..nyamai agi mukak syarikat diri empu…tapi nadai duit lah…heheh…pendek kata,enti urang enda meri kitai peluang..keni ka bulih pengalaman!!heheh…

saut 2

urg dia2 suma ke ngena pengalaman…
tapi aku sinu lbn ngasai ka diri empu..
pemandai nda tinggi tang ka start keja..
nanya ke pengalaman kerja..fresh graduate mesti la ndai pengalaman..
alu direject…ingatkan ka training dulu 3 bulan..
maioh company baka tu…sampai bila fresh graduate ka bisi pengalaman???
maksudnya suma urg mesti masuk technical school ka???
bingung kedirik empu…dia2 dah bulih keja..kini2 pun senang..

saut 3

Nama kebuah? Job opportunity or vacancy nadai mayuh enda ngipak org ke tiap iko org ke minta. Kerja puang semina 10 iti, org ke minta nyu beratus, bah baka ni enda tusah minta. Sapa ke cukup katan bulih meh.

Ba runding aku, minta kerja diatu ukai bepanggai ba qualification tauka experience, tang bepanggai ba nasib. Kadang2 kitai udah memenuhi syarat 2 iti nya tau meh kitai enda bulih.

Tang nya tadi meh anang give up minta. Laban pengawa enda datai ngiga kitai tik kitai enda ngiga ya. Bisi maya kitai datai ba adan tik nya dah ungkup kitai. Enda pia ya?

saut 4

Tp diatu kan,aku meda mayuh graduan ke minta kerja enggai bermula ari baruh dulu.Nya salah siti faktor bala sida lubah bulih pengawa.Anang malu minta pengawa nyadi Office Boy sema jaku walaupun kitai bc megai segulung degree.Udah kitai nemu selok-belok dunya pkerejaan baru start belubah-lubah ngemaju ke diri.Sema jaku,amat diatu kitai nyadi Office Boy,ni nemu 2-3 taun udah nya kitai nyadi “office bosssss..”