Penipuan Aowa | awas


Kisah penipuan aowa | post dan komen pilihan..

Ni saja nak kongsi post dengan semua kawan..

sama je modus operandi diorg ni. baru hari ni mak saya hampir kena tipu dgn diorg ni. tp dia bayar 200 ja, sbb tak bawak duit. ingat hari ahad nak pi angkat barang. saya balik rumah lewat, dah balik rumah baru dia citer pasal menang free gift. tapi tak sedap nya bila dia cakap “mak beli vakuum…harga 2000″…nak meletup saya masa tu. nasib tu mak saya. saya sabarkan aje. hangin juge…saye nak beli barang2 dia bebel membazir. dia snang2 nak lepas 2000. saya tau ni mesti kes kena tipu, saya terus ajak pegi tempat tu semula. frico nama kedai tu. lot dalam giant. masa da kol 930pm masa saya bertolak dari rumah.saya pecut takut kedai tu da tutup…nasib juge tak tutup lagi dia dok ngayat customer lain…heheheblur juge diorg saye gertak mintak balik duit tu. ingat kan datang nak bayar n ambil barang. sekali saya minta duit. saya senang, kalau tanak bayar saya nak pergi repot polis je. rm200 pun..duit juge tu baii…dia cakap takleh cancel. saya cakap “ok…” sambil tarik mak saya..saya dalam hati nak tuju balai polis je. dari cerita mak saya pun tau dah style biasa diorg tipu.mula2 diorg berkeras cakap kena pergi HQ la apa2 la…saya pun “OK….” kan aje…saya terus jalan, masuk keter, start keter, jalan….sekali mamat promoter tu kejar…dia cakap nak bayar dulu duit 200 tu pakai duit dia sndri. citt…podah..penipu. mana ada vacuum cap ayam harge sampai 2000lebih. baik aku angkat bravia v series. aku pun dia nak bayar camtu aku ok kan aje…janji dapat balik duit.dia kejar tu sebab aku dok pgg lagi resit diorg bagi mak aku siang tadi. mmg dalam otak aku konsisten nak g balai je. lantak la apa nak jadi, nak layan ke tanak layan ke…so dia bayar n aku pun setel. nak g balai dia da mintak lik dah resit tu. aku cuma pesan kat mak aku jangan la kena tipu lagi…hish..bek aku beli motor lagi sebijik.lagi besh…huhu